Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zarándoktemplomok képes leírás - Templom.tlap.hu
részletek »

Zarándoktemplomok - Templom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: templom.tlap.hu » Zarándoktemplomok
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Csíksomlyói Szent Antal kápolna története

A Csíksomlyói Szent Antal kápolna története

A Kissomlyó hegyen lévő Salvator- és Szenvedő Jézus-kápolnák mellett, azoktól kissé távolabb az előbbiekhez hasonlóan nagy látogatottságnak örvend a Római Katolikus Egyház egyik legnépszerűbb szentjének, Páduai Szent Antalnak a tiszteletére épített szintén fogadalmi vezeklőhely. Főként a búcsús szándékkal, imameghallgatás céljából ide zarándoklók keresik fel - élő - szeretettel. De egy, az utóbbi években felújított hagyomány szerint itt tartják a Szent Antal-nagykilenced záró (délelőtti) ünnepi szentmiséjét is június 13-án.

Assisi Szent Ferenc nyomdokain

Assisi Szent Ferenc nyomdokain

A spanyolországi Santiago de Compostelához vezető világszerte ismert zarándokút, az El Camino mellett Olaszországban Assisi Szent Ferenc nyomdokait követheti a zarándok, aki a közép-olaszországi gyönyörű, hegyes-völgyes táj békességében akarja edzeni testét- lelkét. .

Csíkszereda, Milleniumi templom

Csíkszereda, Milleniumi templom

Makovecz Imre több, meg nem épített terve (Temesvár, Kolozsvár, Vargyas, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy) után Csíkszeredán valósult meg az első temploma Erdélyben. Az új, magyar szentek tiszteletére állított milleneumi templom a város szocialista fejlesztéspolitika által átértelmezett nyugati, 'urbánus' központjában, a késő-barokk (1751-58), körfallal védett Szent Kereszt plébániatemplom tőszomszédságában épült fel, annak természetes bővítményeként.

Hadrianus mártír zarándoktemplom

Hadrianus mártír zarándoktemplom

A 850-es évek közepén Priwina kérésére Liupram salzburgi érsek építteti. A 860-as évek végétől közel egy évtizedig Metód pannóniai érsekségének főtemploma. A templom szentélyében kőből épített sírkamrában feküdt a mártír, amit a szentély mögött lemélyített folyosóról lehetett megközelíteni. A templom előtti négyszögletes udvar s két épületszárnya a kerek harangtoronnyal alkotja a kolostori traktust. A templomtól délre áll a palotakörzet, keletről pedig gyilokjárós palánkfalú erődítés biztosítja a templom immunitását. A templom a XI. század elejére teljesen elpusztul, nem is építik újjá.

Mariazell

Mariazell

Festői környezetben fekszik Máriazell Ausztriában Graztól északra. Sok legenda fűződik a templom alapításához és építésének a történetéhez. Számos magyar vonatkozása miatt nagyon sok magyar zarándok keresi fel. De nem csak zarándok céllal érdemes a várost felkeresni, hiszen gyönyörű hegyi környezetben, sok más sportolási és szórakozási lehetőséggel várják a vndégeket.

Zarándokhelyek Lengyelországban

Zarándokhelyek Lengyelországban

Lengyelország vallási fővárosa a Czestochowaban található Jasna Góra, azzal a csodálatos Fekete Madonna képpel, mely évente milliónyi zarándokot vonz magához. A hívők hetekig gyalogolnak, több száz kilométert megtéve. Jasna Góra lábához augusztus 15-én, a Legszentebb Szűz mennybemenetelének napján érnek oda.

Tuti menü