Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európán kívül képes leírás - Templom.tlap.hu
részletek »

Európán kívül - Templom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: templom.tlap.hu » Európán kívül
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Miasszonyunk-templom - Guadalupe

A Miasszonyunk-templom - Guadalupe

Mexikóváros Miasszonyunk-templomát a város északkeleti részén, a La Villa de Guadalupe kerületben találjuk. A templomot egy 1531-ben történt jelenésnek emlékére emelték, amikor egy megkeresztelkedett szegény indián (Maria Juan Diego) előtt megjelent a Szűz Mária. Mivel a templomot egyre több zarándok kereste fel, az idők során többször átalakították, majd egy teljesen új templomot emeltek. A Szent Szűz ünnepének előestéjén, december 11-én, és 12-én tartott körmeneten minden évben hatalmas zarándoksereg vesz részt.

A világ legkülönösebb buddhista temploma

A világ legkülönösebb buddhista temploma

Borobudur a világ egyik legmisztikusabb buddhista szentélye, mely a szakrális építészet egyedülálló példája. A mandala alakzatot formázó nyolcszintes piramist sokan a buddhista tanítások kőbe vésett enciklopédiájának tartják.

Hindu templomok

Hindu templomok

Indiában a legtöbb templomot Visnu különböző formáinak szentelik. Govinda, Krisna, Madhuszúdana, Naraszimha, Mádhava, Késava, Nárájana, Padmanábha, Párthaszárathi az Istenség Személyiségének legkedvesebb alakjai. Isten a szentírások tanúsága szerint számtalan formába terjeszti ki magát, azonban e formák egyike sem különbözik a másiktól. Visnunak 4 karja van, amelyek mindegyikében valamelyik isteni jelvényét - kagylókürtöt, harci korongot, buzogányt és lótuszvirágot - tartja. E négy jelkép között a korong, avagy a csakra a legfőbb. Ez a fegyver annak a hatalomnak a jelképe, amellyel Isten a létező világ egészét irányítja. A Visnu-templomok csúcsán is e harci korong jelképe látható. Az emberek már messziről megpillanthatják azt, s emlékezhetnek Visnura, akit életük uraként imádnak. Ezt a szempontot nagy figyelemmel követik még ma is Indiában, amikor egy új templomot építenek.

Nézd meg a Föld 5 legkülönösebb templomát!

Nézd meg a Föld 5 legkülönösebb templomát!

Egy lávafolyam, egy szurdok fölé épített csoda, egy üvegfalú szent hely - csak néhány a világ legfurább templomai közül. Tartozzanak bármely felekezethez, a templomok mindig is ilyen helynek számítottak, sok esetben azonban nemcsak az isteni nagyság előtt tisztelegnek, de az emberi alkotószellem csodájának is emléket állítanak. Az itt látható öt épületben a kreativitás és a hit iránti elkötelezettség a legkülönlegesebb, ugyanakkor legfurcsább formában öltött testet.

Tuti menü