Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A világ legnagyobb templomai képes leírás - Templom.tlap.hu
részletek »

A világ legnagyobb templomai - Templom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: templom.tlap.hu » A világ legnagyobb templomai
Keresés
Találatok száma - 5 db
Köln

Köln

Német nyelvű oldalakon megismerkedhetünk a dóm építésének a történetével, virtuális túrát tehetünk a dóm alaprajzának a segítségével a templomban. Fotók illusztrálják a templom belső, a bemutatott szobrokat, a harangtornyot, a panorámát a toronyból. Bemutatja a dóm zenei életét.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

A valaha igen befolyásos Sagrada család tiszteletére emelt templom egyike Gaudi befejezetlen remekműveinek. Amennyiben valaha befejezik, ez lesz a legmagasabb épület Barcelonában. Gaudi tudta, hogy elképzelése túl gigantikus ahhoz, hogy még élete során befejezze, haláláig (1926) a kripta, egy torony és a homlokzat készült el. Számos építész és szobrász folytatta Gaudi elképzeléseit. Barcelona Sagrada Familiáját várhatóan 2030 körül fogják befejezni - amennyiben lesz elegendő anyagi támogatás.

Sagrada Família, a befejezetlen álom

Sagrada Família, a befejezetlen álom

Antonio Gaudí építész mesterműve, a Sagrada Família, avagy A szent család engesztelő temploma, vitathatatlanul Barcelona egyik jelképe. A római katolikus bazilika jelenleg is épül, elkészülte után feltehetően a világ legnagyobb bazilikája lesz.

Stephansdom

Stephansdom

A Stephansdom, a bécsi gótika remekműve, Bécs városának egyik leghíresebb látnivalója, mely nevét az első mártírról, Istvánról kapta, akiről bővebben az Apostolok Cselekedetei 7. fejezetében olvashatunk. A Dóm, több mint 100 méter hosszú és a legmagasabb tornya messze meghaladja az épület többi részét, a maga 135 méteres magasságával. A 12. században épült ezen a helyen először templom, ami később tűznek esett áldozatul.

Ulmi székesegyház

Ulmi székesegyház

'Az ulmi székesegyház (németül: Ulmer Münster) a világ legmagasabb keresztény temploma a maga 161,53 méteres magasságával. Az Ulmban, Németországban felépült evangélikus templom a gótikus építészet egyik remekműve. A templom nem valódi székesegyház, hisz soha nem székelt itt püspök, ezt jelzi a templom egyetlen tornya is, hisz a székesegyházaknak rendszerint két tornya van. A templom jelenleg a Stuttgartban székelő püspök alá tartozik.' - Wikipédia

Tuti menü